Ads 468x60px

26 Januari 2009

Awas!! Serangga Yang Menghisap Darah Haiwan & Manusia

Pepijat merupakan serangga yang digeruni oleh sesetengah orang. Ini kerana sifat semulajadinya yang gemar menghisap darah haiwan dan manusia menjadikan ramai orang merasa takut dengan kehadirannya.

Pepijat yang sering keluar untuk mencari makan diwaktu malam dan bersembunyi di siang hari dalam rekahan dinding batu, dicelah-celah kayu katil dan juga tinggal di belakang bingkai-bingkai gambar boleh membiak dengan cepat.

Tahukah anda seekor serangga pijat betina dewasa boleh bertelur lebih 200 biji sepanjang hayatnya. Biasanya Serangga pijat betina yang tinggal di satu-satu tempat boleh bertelur sehingga 5 biji sehari dan akan mengeramkan telurnya dalam tempoh 10 hari dimusim panas.

Bayangkanlah kalau ada 200 biji Pepijat betina yang tinggal di dalam bilik anda. Jumlah pembiakannya boleh mencecah sehingga 1000 ekor dan proses seterusnya pembiakan akan menjadi lebih besar.

03 Januari 2009

Gempar Seketika!!! Damansara Alif, Tampoi Johor Bahru Ditawan

Selamat Tahu baru 2009 kepada semua yang hadir ke blog ini. Pada kali ini saya muncul semula setelah sekian lama menghilangkan diri. Bukan saya saja-saja menghilangkan diri dengan sengaja. Tetapi kerana saya tak cukup masa untuk menulis di blog ini. Maklumlah hari-hari kerja awal pagi dan pulangnya ditengah malam.

Iklan Pest Control Blog kawalan Serangga
Ok, Hari ini saya nak maklumkan satu berita gempar yang berlaku di Damasara Alif, Johor Bahru. Minggu yang lalu saya di beritahu oleh rakan saya mengenai berita Damansara Alif ditawandengan serangan serangga anai-anai. Untuk mengetahui apakah yang berlaku di Damasara Alif. Betul ke Damasara Alif ditawan. Jadi saya dengan segera ke tempat berkenaan untuk mengetahui kisah selanjutnya.
 

Iklan Blog

Rahsia Tarik Duit

Cara Jimat Elektrik
Panduan Dekorasi

Produk Terbaik

Pengurusan Masa
Panduan Bisnes Tshirt
Panduan Asas Paypal
Rahsia Pasangan